Äppelkaka till kaffet?

Äppelkaka, kallas även Fyriskaka eller Äppelsockerkaka. Serveras kakan med vispad grädde eller glass blir det en enkel tårta.

Ugnstemp: 175 °C, varmluft: 175 °C

Ingredienser:

 • 125 g margarin eller smör
  1,5 dl socker
  2 ägg
  2,5 dl vetemjöl
  0,5 tsk bakpulver
  2 msk mjölk

Garnering:

 • 3-4 medelstora äpplen
  1-2 msk socker
  (1 tsk kanel)

Gör så här:

Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält matfettet och låt det svalna. Rör matfettet pösigt med sockret. Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjölet, bakpulvret samt mjölk. Häll smeten i formen. Skala ev. äpplena och skär dem i tunna klyftor. Stick ner dem i smeten tätt intill varandra. Strö över socker ev. blandat med kanel.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30-40 minuter.

Författare: Neola Wigh

Är gift och har tre vuxna barn och är mormor till Arvid och Alice. I bloggen kommer Du att få ta del av små och stora ögonblick i min vardag, goda recept, Du får också följa min resa till en hälsosam vikt, ett liv med motion och hälsosam kost som rättesnöre. Det är inte alltid så enkelt men jag gör så gott jag kan. En del Youtube-klipp och dikter blir det också + mycket mera. Jag hoppas Du tycker om det Du läser och lyssnar på här i bloggen och jag blir jätteglad om Du vill följa mig, och även kommentera inläggen. Vill Du komma i kontakt med mig så sänd iväg ett mejl till neolasblogg@gmail.com KRAM OCH VÄLKOMMEN!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: